Concerten

 
 

 
Concerthistorie

Sinds de oprichting van ons koor eind februari 2008 traden we in totaal achtenveertig keer in het openbaar op.

48. Zaterdag 21 december 2019 gaven we ons allerlaatste optreden. We belegden een kerstzangavond  in het mooie en knusse kerkgebouw van de Herv. Kerk (PKN) te ELST (U). Ook op deze avond begeleidde Leonard Seeleman de samenzang en ons op orgel en piano. Onze tenor ds. L. Kruijmer mediteerde kort voor elk te zingen blok kerstliederen over de inhoud ervan. Een waardig concert ter afsluiting.

47. Woensdag 19 juni zongen we, voordat we met zomerreces gingen, in woon-en zorgcentrum "Elim" te Amerongen, wederom begeleid door Leonard Seeleman.

46. Donderdag 6 juni traden we voor het eerst op in woon- en zorgcentrum " 't Anker" te Kesteren. Leonard Selleman begeleidde ons op de piano.

45. Zaterdag 18 mei 2019 concerteerden we samen met het Ichthuskoor uit Soest in de Open Hof te Soest.
Beide koren en samengesteld koor stonden onder leiding van onze dirigent John Propitius. Leonard Seeleman speelde orgel en Arjan Veen piano.

44. Woensdag 17 april 2019 zongen we voor en met de bewoners  en personeelsleden van woon- en  zorgcentrum  "De Schermerij"  te Leersum  en belangstellenden van "buiten" passie- en paasliederen. Het klonk in die mooie "overdekte binnenplaats" met een fantastische akoestiek  weer geweldig. Leonard Seeleman begeleidde ons op de piano zodat onze dirigent zich helemaal op het dirigeren van het koor kon concentreren.

43. Opnieuw zongen we zaterdagmorgen 15 december 2018 in kringloopwinkel GoedZo aan de Holleweg in Amerongen. Een aantal kerstliederen
brachten we ten gehore. Ook was er samenzang. Diverse mensen waren er extra voor gekomen. En er was waardering.

42. Zaterdag 17 november 2018  hielden we ons traditionele najaarsconcert wat tevens ons 2e lustrumconcert was. Rineke de Wit trad op als soliste en begeleidde het koor soms op de hobo. Bert Kruis deed dat op de vleugel en Arjan Veen op het orgel. Hij werd daarbij net als voorheen trouw geholpen door Niels van Beelen als registrant. Onze dirigent was van mening dat dit concert, met als thema `het kerkelijk jaar in de muziek`, het beste concert was wat we tot nog toe hadden gegeven. Die mening werd ondersteund door de vele positieve reacties die we ontvingen.
 
41. Zaterdagmorgen 31 maart 2018 hebben we Passie en Paasliederen gezongen in Kringloopwinkel GoedZo te Amerongen. Het was een fijne ochtend met veel belangstellenden waar we prachtige liederen mochten zingen.

40. Zaterdag 17 maart 2018 hadden we een gezamenlijke passie uitvoering in de Hervormde kerk te Achterberg, samen met Gemengd koor 'de Lofstem' uit Achterberg o.l.v. Martin Verhagen. Piano/orgel werd verzorgd door Leonard Seeleman, de meditatie werd door Ds. W.J. van den Brink uitgesproken.

39. Woensdag 20 december 2017 verzorgen we een kerstzangavond voor de bewoners van zorgcentrum 'De Schermerij' te Leersum. We werden op de piano begeleid door Leonard Seeleman. 

38. Zaterdag 16 december 2017 gaven we ons Kerstconcert in kerkgebouw "De Ark" te Amerongen. Meewerkenden waren Han Kapaan hobo, Arjan Veen Orgel, Bert Kruis piano.

37. Vrijdag 27 oktober 2017 werkten we mee aan een Reformatieherdenking in de Hervormde Kerk PKN te Elst (Utrecht). We werden die avond begeleid door Leonard Seeleman.

36. Woensdag 5 juli 2017 verzorgden we een avond voor de bewoners van zorgcentrum 'De Hoge Hof' te Herveld. Het was een mooie avond waarbij Arjan Veen de piano bespeelde.

35. Woensdag 19 april 2017 verzorgden we een zang- en samenzang avond voor de bewoners van zorgcentrum Elim te Amerongen. Pianist was Leonard Seeleman.

 34. De kerstzangavond op donderdag 22 december 2016 in de Hervormde Kerk PKN te Elst (Utrecht) was voor koor, dirigent, begeleider Leonard Seeleman op orgel en piano en bezoekers een heel mooi gebeuren.
Ds. L. Kruijmer accentueerde n.a.v. koornummers en samenzang het wonder van de geboorte van de Heere Jezus. We hoorden veel positieve reacties van bezoekers tijdens het gezamenlijk koffiedrinken na afloop van het concert.

33. Zaterdag 12 november 2016 hielden we ons traditionele najaarsconcert in kerkgebouw "De Ark” te Amerongen. Het koor, gelukkig weer onder leiding van onze eigen dirigent John Propitius, werd begeleid door Han Kapaan hobo, Arjan Veen orgel en Arjan Breukhoven vleugel. De laatste moest ter elfder ure worden ingevlogen omdat onze vaste begeleider Bert Kruis zich wegens ziekte moest afmelden. Het was nergens aan te merken dat deze invaller zo weinig voorbereidingstijd had. Het was een prachtige, fijne en indrukwekkende avond.
Een avond met een boodschap. Koormuziek en samenzang waren rond het thema "alles wordt nieuw”. 
Openbaringen 21 vers 5a: "En Die op de troon zat zei: Zie, Ik maak alle dingen nieuw”.

32. Woensdag 1 juni 2016 waren we uitgenodigd om in woon- zorgcentrum Elim te Amerongen om een concert te geven, in het kader van de feestweken met als thema ‘Muziek’. Ook hier was onze (vervangend) dirigent Arjan Veen.

31. Woensdag 25 mei 2016 verzorgden we een avond voor de bewoners van zorgcentrum 'De Hoge Hof' te Herveld. Onze (vervangend) dirigent was Arjan Veen.

 30. Woensdag 23 december 2015 was onze dirigent John Propitius door ziekte (ernstig ongeluk) helaas verhinderd om ons te dirigeren. Gelukkig wilde Arjan Veen ons koor leiden op de kerstavond voor alleengaande ouderen, die rond de kerstdagen bijeen waren in Hotel 'De Bosrand' te Ede. Organist was Leonard Seeleman.

29. Woensdag 16 december  2015 verzorgden we kerstavond voor de bewoners van verpleeghuis 'De Wijngaard' te Bosch en Duin en verdere belangstellenden. Onze organist was Arjan Veen. De zaal was helemaal gevuld, het is altijd weer dankbaar om te zingen voor ouderen die zelf niet meer naar een concert kunnen komen.

28. Op zaterdag 28 november 2015 hadden we ons jaarlijkse concert in "De Ark" te Amerongen. De medewerkenden van deze avond waren: Jantine de Waard dwarsfluit, Han Kapaan hobo, Bert Kruis vleugel en Arjan Veen orgel. Het was een mooie avond met als thema 'Immanuel', dat als rode draad door de liederen liep. Het werk dat Christus op aarde volbracht en nu nog werkt in harten van zondige mensen.

27. Op woensdag 30 september 2015 traden we op voor de bewoners van wooncentrum "De Hoge Hof” in Herveld en voor belangstellenden van buiten het wooncentrum.
Het was  voor ons als koor een feestje om in die hoge gemeenschapsruimte, met een hele goede akoestiek,  van "De Hoge Hof” te mogen zingen. En ons zingen viel bij het publiek in goede aarde.
We werden verzocht om snel een afspraak te maken voor een volgende keer.
 
26. Op de warme zomeravond van woensdag 1 juli 2015 gaven we in een hele mooie gemeenschapsruimte een uitvoering voor de bewoners van woon- en zorgcentrum "Liefkenshoek” te Heteren.
Er waren ook diverse belangstellenden van buiten het wooncentrum. We werden verzocht nog een keer terug te komen.

25. Woensdag 17 december 2014 was de tweede keer dat Coram Deo optrad in wooncentrum "De Tollekamp"in Rhenen.
We verzorgden voor de ruim 80 aanwezigen een advent-kerstconcert met samenzang. De aanwezigen genoten en wij met hen.
Als koor werden we zeer gastvrij onthaald en het warme enthousiasme van de aanwezigen deed ons goed. Men hoopte Coram Deo nog eens in hun midden te hebben.

24. Zaterdag 22 november 2014 concerteerden we voor de tweede keer in kerkgebouw "De Ark" te Amerongen. Medewerkenden aan dit concert waren: Margaret Roest sopraan, Jantine de Waard dwarsfluit, Arjo Hovenberg hobo, Bert Kruis vleugel en Arjan Veen orgel. Na afloop spraken we onder het genot van een kopje koffie of thee nog na met velen van de ruim 120 bezoekers van ons concert en mochten we zeer positieve reacties in ontvangst nemen. 

23. Woensdag 25 juni 2014, net voor ons zomerreces, traden we opnieuw op voor de bewoners van zorgcentrum "De Schermerij" te Leersum. Er waren ook diverse  belangstellenden van buiten het wooncentrum.

22. Zaterdag 22 maart 2014 was het de laatste Dalfsen Zingt samenzangavond vanuit de Ned. Geref. Kerk te Dalfsen. Op uitnodiging heeft Coram Deo medewerking verleend. We mochten voor een bijna volle kerk onze stukken ten gehore brengen. Voor ons als koor was het tevens een leuk uitstapje naar Salland in Overijssel.
 
21. 19 december 2013 hielden de ouderen van de Hervormde Gemeente "De Hoeksteen” te Veenendaal hun traditionele kerstbijeenkomst. Ze hadden ons als koor uitgenodigd ter opluistering van hun viering. We zongen als koor en met de aanwezigen samen van het blijde heilsfeit van Kerst.
 
20. Ter gelegenheid van het feit dat we 27 februari 2013 5 jaar bestonden gaven we zaterdag 2 november 2013 een jubileumconcert in kerkgebouw "De Ark", Imminkstraat 11 te Amerongen. Aan dit zeer druk bezochte concert (er moesten stoelen bij) werkten mee: Margaret Roest – sopraan, Jantine de Waard – dwarsfluit, Han Kapaan – hobo, Bert Kruis – vleugel en Arjan Veen – orgel.
 
19. Op 26 juni 2013, een warme zomerdag, traden we op voor de bewoners van zorgcentrum De Tollekamp Rhenen. Veel bewoners en ook belangstellenden van "buiten” waren enthousiast en ontzettend dankbaar dat we voor hen kwamen zingen.
 
18. Op zaterdag 6 april verzorgden we als koor een zangavond in het licht van Passie en Pasen in de Hervormde Kerk te Lienden ter financiële ondersteuning van het Diaconaal Actiecomitee Roemenië, dat het werk ondersteunt van de fam. Muit die werkzaam is in het oostelijk deel van Roemenië rond de stad Bacau. Arjan Veen begeleidde ons weer op het mooie orgel in die kerk.
 
17. Vrijdag 21 december 2012 was ons tweede kerstconcert in een bijna volle Johanneskerk te Leersum. Jantine de Waard begeleidde ons met dwarsfluit, Bert Kruis op de vleugel en Arjan Veen op het orgel. We ontvingen veel positieve en enthousiaste reacties van het publiek.
 
16. Woensdag19 december 2012 verzorgden we voor de vierde keer een kerstzangavond voor de bewoners van woon- en zorgcentrum "Elim" en voor de bewoners en gasten van het Zendings-Diaconessenhuis te Amerongen. Het was opnieuw heel fijn om voor hen te zingen. Wat een dankbaar en enthousiast publiek.
 
15. Woensdag 25 april 2012 werkten we mee aan een samenzangavond in "De Hoeksteen", Grote Pekken 3 te Veenendaal. Algehele leiding John Propitius, orgel/piano Arjan Veen. Collecte voor TFC.
De hervormde gemeente "De Hoeksteen" had een gezin uitgezonden naar Zuid-Oost Azië om daar zendingswerk te doen. Voor de financiële ondersteuning had de kerkenraad een thuisfrontcommissie (TFC) in het leven geroepen. Met ons optreden steunden we TFC.
 
14. Op woensdag 27 juni 2012 hebben we een avond verzorgd voor de bewoners van woon- en zorgcentrum "De Schermerij" te Leersum. Het was een fijne avond, in het mooie atrium van het zorgcentrum waar we met plezier gezongen hebben.
 
13. Op woensdagavond 21 december 2011 verzorgden we voor de bewoners van het Zendings-Diaconessenhuis en voor de bewoners van het naburige woon- en zorgcentrum "Elim" te Amerongen en voor belangstellenden uit de regio een kerstzangavond in de grote zaal van het Zendings-Diaconessenhuis. Arjan Veen begeleidde het koor op de vleugel en de samenzang op het orgel. Het was voor ons als koor en voor de ongeveer honderd aanwezigen een fijne avond, waarin in liederen en gedichten de advents- en kerstboodschap centraal stonden.
 
12. Op zaterdag 5 november 2011 gaven we onder leiding van John Propitius inmiddels het 3e najaarsconcert in de Johanneskerk aan de Lomboklaan in Leersum. Medewerkenden aan dit concert waren: Arjan Veen orgel, Han Kapaan hobo, en Peter Bontje vleugel. In een goed gevulde kerk werden psalmen van Claude Goudimel, werken van Johann Sebastian Bach, Franz Schubert, Edward Elgar, Felix Mendelssohn Bartholdy, Caleb Simper, Charles-Camille Saint-Saëns en Dimitri Bortniansky ten gehore gebracht. Senior-musicus Han Kapaan feliciteerde net als vorig jaar de voorzitter met de prestatie van het koor.
 
11. Op woensdag 29 juni 2011 verzorgden we voor de bewoners en andere belangstellenden van woonzorgcentrum "De Schermerij” een ontspannen uitvoering. De "overdekte binnenplaats voorzien van natuurlijke luchtverversing” in het prachtige gebouw vormde het decor voor een zeer geslaagde avond. Dirigent, zangers en luisteraars gaven diverse keren van hun enthousiasme blijk.
 
10. Op woensdag 15 december 2010 verzorgden we voor de bewoners van woon- en zorgcentrum "Elim” een kerstzangavond in de kerkzaal van het Zendings-Diaconessenhuis te Amerongen. Onze dirigent John Propitius gaf een toelichting op de te zingen liederen. Arjan Veen begeleidde het koor en de samenzang op orgel en vleugel. Arjan en John brachten voorts een tweetal improvisatiesolo’s op orgel en vleugel ten gehore. Door twee koorleden werden gedichten voorgedragen. Het was een mooie adventsavond waar met genoegen op terug wordt gezien.
 
9. Op zaterdag 13 november 2010 gaven we onder leiding van John Propitius opnieuw een najaars- concert in de Johanneskerk aan de Lomboklaan in Leersum. Medewerkenden aan dit concert waren: Christian Boogaard orgel, Han Kapaan hobo en Bert Kruis vleugel. In een goed gevulde kerk leken we op één grote muziekminnende familie. Senior-musicus Han Kapaan feliciteerde de voorzitter met ons koor.
 
8. Op vrijdag 29 oktober 2010 zongen we samen met de Christelijke Gereformeerde Zangvereniging ‘Soli Deo Gloria’ uit Hilversum en het ‘Ichthuskoor’ Christelijk Gemengd Koor uit Soest, allen onder leiding van John Propitius, in Kampen in verband met zijn 40-jarig jubileum- en afscheidsconcert als concertorganist. Andere medewerkenden aan dit concert waren: Joke de Vin alt, Johan Bredewout vleugel, Han Kapaan hobo, Bert Kruis, Kees Matze, Marco den Toom en Arjan Veen orgel. Een onvergetelijke muziekavond in een tot en met de laatste plaats bezette "bovenste beste Bovenkerk”, die tot 23.30 uur duurde.
 
7. Op woensdag 16 juni 2010 verzorgden we voor de tweede keer een concert voor de bewoners van woon- en zorgcentrum "De Ridderhof” te Amerongen, hetgeen bijzonder werd gewaardeerd. Mede door de extra bijdrage van de dirigent in de vorm van een improvisatie op de piano was er sprake van een klankrijke avond.
 
6. Op stille zaterdag 3 april 2010 verleende ons koor medewerking aan het Passie- en Pasenconcert, op uitnodiging van en samen met het Veenendaals Christelijk Mannenkoor onder leiding van Arie Kortleven. We mogen terugzien op een prachtig concert in een volle Julianakerk. Het orgel werd bespeeld door Peter Eilander, de vleugel door Jan Hendrik van Schothorst en de fluit door Jacques Marcus. Ons koorlid Corrie Groenewoud verleende als soliste haar bijdrage bij het lied "King of Kings”. De meditatie werd verzorgd door Ds. L. Kruijmer met als uitgangspunt de woorden van Job: "Ik weet, mijn Verlosser leeft.”
 
5. Op kerstavond 24 december 2009 zongen we in de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt "De Bron” aan de Damhertlaan te Driebergen-Rijsenburg. Een prachtige avond met een afwisselend programma.
 
4. Op woensdag 16 december 2009 verzorgden we een concert, dat in het teken stond van advent en kerst voor de bewoners van woon- en zorgcentrum "Elim” te Amerongen. Ze genoten. En wij met hen.
 
3. Op zaterdag 7 november 2009 was ons eerste najaarsconcert, eveneens in de Johanneskerk te Leersum. We ontvingen van het publiek veel positieve reacties. Voor koor en dirigent heel fijn en een enorme stimulans om op de ingeslagen weg verder te gaan. Ook de medewerking van de solisten Bert Kruis op de vleugel, Jantine de Waard op de dwarsfluit, Christaan Boogaard op het orgel en onze koorspopraan Corrie Groenewoud als soliste, hebben enorm bijgedragen tot het welslagen van de concertavond.
 
2. Op woensdag 24 juni 2009 zongen we in het woon-en zorgcentrum „De Ridderhof” te Amerongen, waar de bewoners erg van genoten.
 
1. Ons eerste kerstconcert was op zaterdag 13 december 2008 in de Johanneskerk aan de Lomboklaan te Leersum. Een onvergetelijk debuut.